Ägaren till Twitter, Elon Musk , sa i lördags att nästa månad kommer det sociala nätverket att tillåta media att debitera användare för att läsa deras artiklar när de klickar på länkarna.

Musk hade förutsett denna månad att användare snart kunde erbjuda innehållsprenumerationer, inklusive text och video, och att han planerade att ta ut 10 % av intäkterna från den tjänsten efter de första 12 månaderna.

I sitt meddelande idag ansåg affärsmannen att åtgärden för media kommer att leda till att användare som inte har “en månadsprenumeration” “betalar ett högre pris per artikel” när de bara vill läsa ibland.

Företaget, som har letat efter sätt att öka företagets intäkter , ansåg att initiativet för intäktsgenerering var en “win-win”-situation för både media och allmänheten.

Musk, som köpte Twitter för ett drygt år sedan, har tagit uppmärksammade steg som förändringar av Twitter Blue-prenumerationen, som under hans ledning blev betald när den tidigare erbjöds gratis till personligheter och organisationer.

Entreprenören sade också upp 80 % av sin personalstyrka, auktionerade ut sina kontorsmöbler och tillkännagav nyligen att de skulle begränsa åtkomsten till sitt applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) – mjukvaruverktyg som tillåter externa forskare och utvecklare att samla in och analysera data. och som kommer att ta ut en avgift i de flesta fall.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here