Den 31 mars upphörde tidsfristen för att begära stödet på 200 euro som lanserats av regeringen för att möta inflationsökningen i en mängd hushåll och den därav följande förlusten av köpkraft.

Det är en engångsbetalning som kommer att beviljas av statskassan till alla de människor som uppfyller en rad krav, som att inte överstiga 27 000 euro brutto årsinkomst eller 75 000 euro i tillgångar, utan att ha den vanliga bosättningen. 

Dessutom måste sökande ha sin vanliga vistelseort i Spanien och den 31 december 2022 ha arbetat för egen räkning, anställd hos någon annan eller fått offentlig arbetslöshetsersättning eller bidrag.

När arbetaren har slutfört förfrågan får han två svar från finansministeriet: ‘Registrering’ eller ‘0A ‘ begäranperiod Men vad betyder vart och ett av dessa svar?

Som rapporterats av Noticias Trabajo- portalen betyder “Registrering” att förvaltningen har tagit emot blanketten utan fel och att den går vidare till nästa fas i förfarandet, i väntan på godkännande av Skatteverket .

“0A” är den fas i vilken den offentliga skatteförvaltningen tar emot stödet och accepterar både ansökan och det bankkonto som erbjuds för att göra insättningen. Det är när en period har öppnats där socialförsäkringen och statskassan korsar data och verifierar att de sökande uppfyller alla krav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here